EZOpress: Články a videá o zdraví, ezoterike, duchovnom rozvoji a za pravdu nie len v medicíne. RAW, paleo a makrobiotické recepty.

EZOpress

Články o zdraví, ezoterike, duchovnom rozvoji a za pravdu v medicíne

Pravdy a klamstvá o zelených potravinách

Zelené potraviny o ktorých bude reč v článku nájdete TU

ZELENÝ JAČMEŇ – GREEN BARLEY

ID-100246255

obrázok so súhlasom panuruangjan / FreeDigitalPhotos.net

Ovplyvňuje meridiány:

  • – žalúdka
  • – sleziny
  • – tenkého a hrubého čreva
  • – pečene
  • – žlčníka
  • – srdca a osrdcovníka
  • – troch žiaričov
Čo obsahuje:
  • -hojnosť živín
  • -vitamíny / vysoký obsah betakaroténu, biotinu, kyseliny listovej, kyseliny pantotenovej, cholín/
  • -amino kyseliny
  • -aktívne enzýmy
  • -antioxidanty
  • -chlorofyl
  • -bioflavonoidy a iné fytonutrienty, ktoré sú potrebné pre optimálny bunkový metabolizmus a regeneráciu
  • -superoxid dismutáza (SOD) – likvidátor voľných radikálov
  • -cytochróm oxidáza – enzým urýchľujúci oxidáciu a redukciu
  • -peroxidáza – rozkladajúca peroxid vodíka na kyslík a vodu kvôli ľahkému vylúčeniu z tela
  • -oxidáza – nutná na spracovanie mastných kyselín
  • -transhydrogenáza – dôležitá pre srdcové tkanivo

Zelený jačmeň je bohatým zdrojom organických minerálov – železa (nevyhnutného pre distribúciu kyslíka v tele, ktorý pôsobí proti chudokrvnosti a zlepšuje krvný obraz), kremíka, draslíka, vápnika, horčíka, fosforu, zinku, mangánu a medi. Obsahuje v porovnaní s pšenicou 25x viac draslíka, 37x viac vápnika, viac ako dvojnásobok horčíka, 5x viac železa, ale o polovicu menej fosforu – ktorého je najviac vo väčšine požívatín.

Zelený jačmeň obsahuje antioxidant 2″-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidačná aktivita proti oxidačnému poškodeniu lipidov pokožky spôsobenému UV žiarením je približne 500 x vyššia ako aktivita vitamínu E. GIV tlmí aktivitu aterosklerózy nameranú v krvnej plazme. Jeho aktivita niekoľkonásobne prevýšila vitamín C.

Látok s antioxidačným účinkom silnejším ako vitamín E sa v prírode vyskytuje veľmi veľa – gingeroly zo zázvoru, kurkumín z kurkumy, pineol z petržlenovej a kôprovej vňate, fenoly z koriandru, polyfenoly v čučoriedkach, černiciach, brusniciach, jahodách alebo čiernych ríbezliach sú v niektorých prípadoch až 200 – násobne účinnejšie antioxidanty ako vitamín E

Energy – spĺňa B!O podmienky:

Hlavná surovina – Hordeum vulgare L. – sa pestuje na vysokohorských poliach, v čistých a odľahlých oblastiach juhovýchodnej Ázie, bez použitia umelých hnojív, pesticíd alebo génovej manipulácie. 15 cm „tráva“ sa zbiera sa do piatich dní po splne, tradičnými metódami, ktoré nie sú obvyklé už nikde na svete. Vysušená jačmenná tráva rozomletá na prášok si zachováva typickú prírodnú arómu, vlákninu a vysoký obsah biologicky hodnotných látok, alebo saz mladých výhonkov lisuje čerstvá šťava, ktorá sa veľmi krátko a šetrne usuší. Týmto spôsobom sa docieli vysoká koncentrácia účinných látok.

Vitamíny, ktoré zelený jačmeň obsahuje, aktivizujú enzýmy. Enzýmy sú pre naše telo dôležité, pretože bez nich nastáva narušenie všetkých životných funkcií – trávenia, dýchania, pohybu atď. Vedci identifikovali v ľudskom tele vyše 3 000 enzýmov. Extrakt zo zeleného jačmeňa obsahuje viac ako 20 enzýmov. Podľa autorky publikácie „Zelené listy jačmeňa“ Dr. Mary Poder je množstvo endogénnych enzýmov tela dané už pri narodení a postupne sa vyčerpáva. Vydrží samozrejme dlhšie, ak svoje enzýmy chránime. Enzýmy sa skladajú z aminokyselín:

Názov

Hlavné účinky aminokyseliny

Obsah

Kys.glutámová

účasť na procesoch v mozgu

3,5 %

Kys.asparágová

zvyšuje vytrvalosť a energiu

3,8 %

Alanín

súčasť spojivových tkanív, účasť na metabolizmu glukózy

2,1 %

Leucín ¦

proti bolesti, urýchľuje hojenie

3,6 %

Lysín ¦

proti oparom, vírusom, stimuluje tvorbu kolagénu

1,2 %

Arginín

podporuje rast svalov, zvyšuje obranyschopnosť, tvorbu spermií

2,1 %

Valín ¦

fungovanie neurotransmiterov

1,2 %

Glycín

upokojujúci účinok, syntéza iných aminokyselín

0,9 %

Fenylalanín ¦

proti únave a depresii, proti bolesti, podpora tvorby kolagénu

2,1 %


Threonín ¦

posilňuje imunitný systém, tvorba kolagénu

1,4 %

Prolín

hlavná súčasť kolagénu

0,9 %

Serín

posilňuje pamäť a nervové funkcie, dôležitý pre tvorbu protilátok

1,0 %

Tyrozín

východzia látka pre tvorbu nervových prenášačov a hormónov štítnej žľazy

0,3 %

Isoleucín ¦

chráni svaly pred odbúravaním

1,1 %

Methionín ¦

odstraňuje ťažké kovy

0,4 %

Tryptofán ¦

pokojný spánok, psychická kondícia – východzia látka pre tvorbu serotonínu

0,1 %

Histidín ¦

nepostrádateľný vdetskom veku

0,1 %

Cysteín

odstraňuje ťažké kovy, ochraňuje pred jedmi, podpora rastu vlasov

0,1 %

Podiel hmotnosti zeleného jačmeňa zo 45 % tvoria bielkoviny (v bielej múke je to iba 10 %). Majú nízku molekulovú hmotnosť a ľudské telo ich ľahko využíva. Podporuje zdravý rast. „Zelené” bielkoviny liečia vredy a chránia povrchové tkanivá a sliznice. Rastlinná miazga je bohatá na prírodný zázrak – chlorofyl. Ten sa v liečiteľstve používa na „osvieženie krvi” a v lekárstve je okrem protizápalových a dezinfekčných účinkov cenený pre dezodoračné vlastnosti. Používa sa na osvieženie dychu a na kloktanie.


Potravina – množstvo v %

Bielkoviny

Tuky

Cukry

Výťažok zo zeleného jačmeňa

28

0-3

50

Mlieko ( čerstvé – plnotučné )

2,9

3,3

4,5

Banán ( čerstvý )

1,3

0,4

21,4

Jablko ( čerstvé )

0,4

0,5

10,4

Pomaranč ( čerstvý )

0,8

3,3

9,3

Šalát ( čerstvý )

1

0,2

2,4

Špenát ( čerstvý )

3

0,4

3,9

Paradajky ( čerstvé )

1,3

0,3

6,9

Kapusta ( čerstvá )

1,6

0,2

2,4

Zmrzlina

4

8,5

21,8

Arašídy

26,3

48,2

17

Varená ryža

2,1

0,3

29,6

názov diagnózy

celkom

zlepšené

nezlepšené

zhoršené

Ischemická choroba srdcová

7

3 (42,8%)

4 (57,2%)

0

Zvýšenie krvného tlaku

8

1 (12,5%)

7 (87,5%)

0

Búšenie srdce

1

0

1 (100,0%)

0

Anémia

1

1 (100,0%)

0

0

Porucha metabolizmu tukov

17

9 (53,0%)

6 (35,3%)

2 (11,7%)

Nadváha, obezita

20

12 (60,0%)

7 (35,0%)

1 (5,0%)

Stav po cievnej mozgovej príhode

1

0

1 (100,0%)

0

Funkčná porucha tráviaceho traktu

14

14 (100,0%)

0

0

Vredová choroba tráviaceho traktu

9

8 (88,9%)

1 (11,1%)

0

Zápcha

11

11 (100,0%)

0

0

Stukovnatenie čriev a slinivky

3

0

3 (100,0%)

0

Opakované biliárne koliky

4

2 (50,0%)

2 (50,0%)

0

Cukrovka

4

3 (75,0%)

1 (25,0%)

0

Stav po zápale čriev

2

0

2 (100,0%)

0

Hemeroidy

11

6 (54,5%)

5 (45,5%)

0

Kŕčové žily

16

5 (31,3%)

11 (68,7%)

0

Opakované infekcie dýchacích ciest

22

18 (81,8%)

4 (18,2%)

0

Autoimunný zápal pľúc

1

0

1 (100,0%)

0

Opakované infekcie močových ciest

17

14 (82,4%)

3 (17,6%)

0

názov diagnózy

celkom

zlepšené

nezlepšené

zhoršené

Ladvinové kamene

1

0

1 (100,0%)

0

Cysty ladvín

1

0

1 (100,0%)

0

Bolestivý syndróm chrbtice

27

24 (88,9%)

3 (11,1%)

0

Autoimunny zápal svalov

1

0

1 (100,0%)

0

Zápaly šliach

7

4 (57,1%)

3 (42,9%)

0

Tenisový lakeť

3

2 (66,7%)

1 (33,3%)

0

Bolesti kĺbov

15

9 (60,0%)

6 (40,0%)

0

Osteoporóza

2

0

2 (100,0%)

0

Syndróm zápästných tunelov

2

1 (50,0%)

1 (50,0%)

0

Opary

7

7 (100,0%)

0

0

Lymeská borrelióza

8

5 (62,5%)

2 (25,0%)

1 (12,5%)

Celková porucha imunity

1

1 (100,0%)

0

0

Zvýšená hladina ASLO

1

1 (100,0%)

0

0

Kožná a slizničná alergia

16

12 (75,0%)

4 (25,0%)

0

Lupienka

1

0

1 (100,0%)

0

Akné

2

2 (100,0%)

0

0

Zvýšené padanie vlasov

1

0

1 (100,0%)

0

Medziprstná a nechtová pleseň

2

0

2 (100,0%)

0

Chronická kožná infekcia

2

2 (100,0%)

0

0

Chronická únava

26

25 (96,2%)

1 (3,8%)

0

Depresia

19

15 (78,9%)

4 (21,1%)

0

Porucha funkcie štítnej žľazy

8

1 (12,5%)

7 (87,5%)

0

Chronicky zvýšená telesná teplota

6

5 (83,3%)

1 (16,7%)

0

Nízka hladina cholesterolu

1

1 (100,0%)

0

0

Zvýšená hladina kyseliny močovej

3

3 (100,0%)

0

0

Bolesti hlavy

18

16 (88,9%)

2 (11,1%)

0

Bolesti V. mozgového nervu

1

0

1 (100,0%)

0

Ľahká obrna periférnych nervov

1

1 (100,0%)

0

0

Epilepsia

1

1 (100,0%)

0

0

Nezhubné zväčšenie prostaty

3

3 (100,0%)

0

0

Klimakterický syndróm

3

3 (100,0%)

0

0

Chronické gynekologické zápaly

2

2 (100,0%)

0

0

Zelený zákal

1

0

1 (100,0%)

0

Pozápalová porucha sluchu

1

0

1 (100,0%)

0

Zelený jačmeň – Green Barley

 

  • Je vhodný pre tehotné a dojčiace ženy. Zlepšuje kvalitu materského mlieka
  • Vylepšuje krvný obraz, podporuje tvorbu hemoglobinu a zlepšuje zásobenie tkanív kyslíkom, pri zvýšenej sedimentácii, leukocytóze, alergii, reumatizme, borelióze, chudokrvnosti
  • Preukázateľne znižuje hladinu LDL cholesterolu (a naopak zvyšuje hladinu HDL cholesterolu) v krvi.
  • Vďaka vysokému obsahu chlorofylu čistí krv
  • Pri vysokom krvnom tlaku, arterioskleróze, kardiovaskulárnych ochoreniach
  • Látky prítomné v mladom jačmeni zamedzujú tvorbe krvných zrazenín zhlukovaním krvných doštičiek, a podporujú tak lepšiu viskozitu krvi a jej prúdenie. Preventívne pôsobia proti trombóze a rozvoju kardiovaskulárnych chorôb.

O účinku esencie z jačmenných listov na kardiovaskulárny systém existuje v najväčšej lekárskej knižnici sveta (www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=PubMed) iba jediný záznam: nachádza sa v priemerne významnom japonskom časopise z roku 2002 a obsahuje informáciu, že esencia z jačmenných listov má antioxidačný účinok a znižuje hladinu tukov v krvi králikov. (citácia: Jpn J Pharmacol., jún 2002, ročník 89, zv. 2, str. 142 – 148.)

Neutralizuje kyslé pH

Vysoký obsah vlákniny (30%) v mladom jačmeni pôsobí priaznivo na správnu peristaltiku čriev a je jedným z efektívne a bezpečne pôsobiacich prostriedkov proti zápche a hnačke. Priaznivo pôsobí proti nadúvaniu a celkovo znižuje telesné pachy vďaka vysokému obsahu chlorofylu. Protizápalové pôsobenie sa dá využiť pri liečbe chronických zápalových črevných ochorení.

Podpora vyprázdňovania a zlepšenia metabolizmu môže pomôcť v boji s nadváhou.

Jačmeň a rakovina

Bolo dokázané, že mladý jačmeň inhibuje rast rakovinových buniek, čo je pravdepodobne vplyv spolupôsobenia normalizácie pH vnútorného prostredia, silných antioxidačných účinkov, prítomností aktívnych enzýmov a chlorofylu. Účinky boli popísané predovšetkým u rakoviny prostaty. Vzhľadom k celkovému očistnému pôsobeniu na tráviaci trakt, dá sa očakávať preventívne protinádorové pôsobenie u rakoviny čriev a konečníka.

Laboratórne testy ukazujú, že mladý jačmeň je účinný aj pri likvidácii leukemických buniek a výrazne potláča rozvoj mozgových nádorových buniek.

Veľmi účinný pri všetkých kožných problémoch:

Pomáha regenerovať kožu a sliznicu, podporuje hojenie, rast nových kožných buniek, a pôsobí protizápalovo. Je možné použiť ho zvnútra aj zvonka na spomalenie starnutia kože a ako doplnok pri liečbe vredov, zápalových kožných ochorení, ekzémov a alergických kožných vyrážok. Známe sú jeho rádioprotektívne účinky vďaka vysokému obsahu chlorofylu a beta-karoténu. Chráni povrch tela pred škodlivými účinkami nadmerného opaľovania a pred inými typmi negatívneho žiarenia. Uplatňuje sa ako doplnok pri rádioterapii.

Dlhodobé užívanie viditeľne zlepšuje akné a zamedzuje tvorbe oparov a áft.

U pacientov s cukrovkou alebo významne poškodenou až celkom zničenou endokrinnou funkciou pankreasu sa dá pri užívaní mladého jačmeňa očakávať predovšetkým dlhodobá stabilizácia hladiny krvného cukru (glykémia), a teda prevencia hyperglykemických alebo hypoglykemických stavov.

Stimuluje činnosť štítnej žľazy, priaznivo pôsobí na hormonálny systém

U pacientov s cukrovkou alebo významne poškodenou až celkom zničenou endokrinnou funkciou pankreasu sa dá pri užívaní mladého jačmeňa očakávať predovšetkým dlhodobá stabilizácia hladiny krvného cukru (glykémia), a teda prevencia hyperglykemických alebo hypoglykemických stavov. Stimuluje činnosť štítnej žľazy, priaznivo pôsobí na hormonálny systém

Zápalové ochorenia:

Vďaka svojmu protizápalovému pôsobeniu sa mladý jačmeň dá využiť ako doplnok pri liečbe gynekologických a urologických ťažkostí (močové cesty, prostatizmus), infekcie dýchacích ciest a zápalových ochorení kĺbov (reuma, artritída).

Pri horúčke a na začiatku infekčného ochorenia sa dá pomocou mladého jačmeňa podporiť aktivita enzýmov, posilniť obranyschopnosť organizmu, a tak skrátiť priebeh choroby.

Preukázalo sa, že dlhodobé užívanie mladého jačmeňa (minimálne po dobu troch mesiacov) hrá významnú úlohu pri znižovaní zápalových procesov v organizme. Laboratórne merania ukázali, že v priebehu užívania klesajú u chronických zápalových stavov zápalové markery v krvi (CRP – c reaktívny proteín – hlavný ukazovateľ zápalových procesov v tele).

SUBJEKTÍVNE HODNOTENIA 30 RESPONDENTOV:

Počet

Mesiacov

užívania

Úplne bez

zmeny

Iba mierna

úľava

Výraznejšia

úľava

Výrazná

úľava

1

18/30

60,0%

9/30

30,0%

3/30

10,0%

0/30

0,0%

2

6/30

20,0%

9/30

30,0%

13/30

43,3%

2/30

6,7%

3

0/28

0,0%

4/28

14,3%

15/28

53,6%

9/28

32,1%

Šport

Zvýšenie kondície a výdrže u aktívnych športovcov, ktorí sú sústavne vystavení vysokej fyzickej a psychickej záťaži.

  • Zaisťuje ideálny pitný režim a zásobenie tela všetkými dôležitými minerálmi, vitamínmi a stavebnými kameňmi na tvorbu svalovej hmoty
  • Zlepšuje svalovú činnosť (podpora prekrvovania) a pomáha odbúravať splodiny metabolizmu (napr. kyselina mliečna), vďaka čomu sa predchádza vzniku svalových kŕčov, opuchov a poranení
  • Neobsahuje žiadne konzervačné látky, ktoré zbytočne zaťažujú organizmus.
  • Urýchľuje regeneráciu tkaniva po náročných výkonoch a celkovo zlepšuje odolnosť, výdrž a vitalitu.
  • Preventívne chráni svalové bunky pred poškodením voľnými radikálmi, ktoré vznikajú pri náročnom aeróbnom tréningu.

 

CHLORELA PYRENEDOISA

 

  • zlepšuje funkciu čriev, stimuluje rast prospešných aeróbnych baktérií, absorbuje jedy obsiahnuté v črevách a podporuje normálnu peristaltiku. Tento normálny pohyb čreva je prevencia proti zápche a hrá úlohu aj pri zabránení opätovnej absorpcii toxínov zo stolice do krvného obehu. Vylučuje ťažké kovy z organizmu.
  • Priaznivo stimuluje imunitný systém, znižuje cholesterol v krvi a v pečeni, zlepšuje funkciu čriev a črevné vylučovanie.

Chlorella obsahuje:

  • Biologicky viazané, pre ľudský organizmus dôležité minerály ako draslík, horčík, vápnik, zinok, železo, mangán, molybdén a meď. Spomenuté stopové prvky sú v bunkách riasy chelátovo viazané na aminokyseliny, a ľudský organizmus ich teda dokáže dobre vstrebať a využiť.
  • Osem esenciálnych aminokyselín, mastné kyseliny, chlorofyl, niacín, kyselinu pantoténovú, kyselinu listovú, biotín a cholín.
  • Nukleové kyseliny (1 gram chlorelly obsahuje 29.5 mg RNA a 2.8 mg DNA).
  • Aminokyselinu tryptofán obsahuje každá potravina, ktorá obsahuje bielkoviny (obilniny, strukoviny, orechy, olejnaté semená, zelenina, mlieko, mäso…) a najviac tryptofánu obsahujú ľanové, tekvicové, sezamové a slnečnicové semeno, vlašské orechy, strukoviny a tofu.
  • Celodenná odporúčaná dávka chlorelly (3 g) obsahuje iba! 35 mg tryptofánu.
  • Rovnaké množstvo aminokyseliny tryptofán vám poskytne napríklad 9 g (= 1 polievková lyžica) nepraženého tekvicového semena, na ktorom si ešte aj pochutíte, zbaví vás stresu, zabaví vás pri televízore a nebudete mať z neho pocit, že konzumujete stravu kozmonautov
  • Sporopolleín – bunkové steny na seba nevratne viažu toxické látky, ktoré potom z organizmu odchádzajú prirodzenou cestou (stolicou).
  • Chlorofyl – zelené farbivo – zlepšuje krvný obraz, urýchľuje hojenie rán a bráni zápalom. Takisto zlepšuje okysličenie organizmu, čím bráni vzniku infekčného prostredia. Uchováva slnečnú energiu, ktorá nám odovzdáva múdrosť a lásku. Obsahuje aminokyselinu tryptofan, z ktorej sa tvorí serotonín, hormón radosti a šťastia. Večer telo premieňa serotonín na melatonín a my lepšie usíname.

Chlorella je najbohatším zdrojom chlorofylu na našej planéte.

Chlorellín

– je prírodným antibiotikom. Podobne antibioticky pôsobia v cesnaku látky allicín a ajoen.

Pôsobia iba proti patogénnym organizmom bez poškodenia tráviacej mikroflóry. Preto je možné veľkými dávkami docieliť u infekčných ochorení i antibiotický efekt.

CGF- rastový faktor

– najsilnejšia zložka chlorelly

– má výrazný omladzujúci a posilňujúci efekt. Pôsobí veľmi „prebioticky”, tzn. zvyšuje rýchlosť rastu i kvalitu života črevnej, vaginálnej mikroflóry.

– 4x urýchľuje rast napr. acidofilnej kultúry!

rastový faktor, ktorý podporuje delenie a rast buniek, môže byť veľmi nebezpečnou látkou: podporuje totižto aj rast a delenie rakovinových buniek. Urýchlenie rastu v detstve má za následok rýchlejšie starnutie a vyššie riziko vzniku osteoporózy a rakoviny

Chlorella ovplyvňuje meriadiány:

žalúdka, sleziny, hrubého čreva, pečene, žlčníka, osrdcovníka, troch žiaričov

Chlorella sa pestuje v Tchajwane. Do vonkajších nádrží sa z laboratória prenesú iba najvitálnejšie vzorky, kde sa množia osem dní do dňa zberu. Nádrže sa prečistia a opäť „osadia” novou, geneticky najzdravšou kultúrou. Existujú rôzne metódy na oddelenie buniek od kultivačných nečistôt. Najčastejšie metódy používajú na preplachovanie chemikálií, ktoré sa ťažko odbúravajú. Náš výrobca používa bezkonkurenčný komplex mikroskopických filtrov a odstrediviek, ktoré bunky chlorelly oddelia a prečistia bez použitia chemikálií.

Účinky Chlorelly pyrenoidosy – zhrnutie:

  • Omladzuje organizmus, vitalizuje bunky
  • Pôsobí zásadotvorne
  • Pomáha diabetikom
  • Pôsobí proti stresu
  • Čistí a zásobuje naše telo
  • Zvyšuje imunitu a sexuálnu výkonnosť
  • Podporuje trávenie
  • Zmierňuje zápaly, vredy, a alergie
  • Chráni srdce a cievy, znižuje cholesterol

 

SPIRULINA

 

  • Znižuje nadváhu
  • Rýchle sa vstrebáva a pritom zvyšuje hladinu cukru v krvi čím pomáha obmedziť vysielanie signálov hladu z mozgu
  • Fenylalanin zase podporuje prenos nervových impulzov a tým zmierňuje chuť na sladké
  • je bohatá na živiny (1g obsahuje toľko ako 1kg zeleniny)
  • je bohatá na kyselinu V-linolenovou, ktorá napomáha v tvorbe hormónu prostaglandin. Vďaka tomu priaznivo ovplyvňuje krvný tlak, regeneráciu buniek a tkanív, podporuje liečbu zápalových procesov, pomáha zlepšiť stav pri ochorení srdca a sleziny a u diabetikov znížiť potrebu inzulínu.
  • obsahuje až 70 % plnohodnotných bielkovín (2x toľko ako sójová múka), a preto je vhodná pre vegetariánov, vegánov, makrobiotikov, ale i športovcov a osoby v rekonvalescencii, je to jeden z najlepších zdrojov B12
  • je zdrojom 18 aminokyselín, vrátane 8 esenciálnych
  • železo v chelátovej forme podporuje liečbu chudokrvnosti a stimuluje tvorbu červených i bielych krviniek (obsahuje 50x viac železa ako špenát)
  • pomáha detoxikovať krv, pečeň a obličky
  • Fytocyaninu (modré farbivo) prispieva k prevencii rakoviny a zmierňuje vedľajšie účinky chemoterapie a rádioterapie
  • vysoký obsah kremíku a vápniku napomáha pri liečbe a prevencii osteoporózy,
  • vysoký obsah antioxidantov pomáha telo chrániť pred pôsobením voľných radikálov
  • priaznivo ovplyvňuje kvalitu vlasov a pleti
  • obsiahnuté enzýmy a chlorofyl pomáhajú v hojení rán a jaziev (žalúdočných vredov), zlepšujú trávenie a látkovú výmenu
  • pozitívne ovplyvňuje imunitu, pôsobí antivírovo a protizápalovo,
  • pomáha zvýšiť psychické schopnosti a zmierniť mierne depresie,
  • zlepšuje ochranu pred pôsobením radiácie,
  • pomáha znížiť hladinu cholesterolu,
  • podporuje sexuálnu túžbu u mužov i žien
  • u dojčiacich matiek podporuje laktáciu
  • pri zlepšovaní zraku vyšší účinok ako s betakaroténom

Prepis audiovizuálnej prednášky Ing. Petra Tóthazelených potravinách. Prednášky vo formáte mp3: časť 1 časť 2 časť 3

Doplnkové preparáty výživy – Zelené potraviny

Všetky produkty z jačmeňa

Literatúra

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné farebné podčiarknuté slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na EZOpress@gmail.com

6 394 pozretí

Tagged as: , , , , , , ,