Liečebné účinky pšena

Obrázok so súhlasom Stoonn / FreeDigitalPhotos.net

Obrázok so súhlasom Stoonn / FreeDigitalPhotos.net

Pšeno, ktoré sa získava z lúpaného prosa, obsahuje veľké množstvo lecitínu, tzv „likvidátorov tuku“. Lecitín rozkladá tuk a cholesterol na malé čiastočky a tým im bráni prilepiť sa na steny ciev . Lecitín má tiež priaznivý vplyv na pečeň, zabraňuje tvorbe žlčových kameňov.

Ale to je len jeden z mnohých dôvodov, prečo by sme mali konzumovať pšeno. Jeho ďalšie vlastnosti: má zásadotvorné vlastnosti a tak zmierňuje negatívny dopad mliečnych výrobkov, cukru, kávy a alkoholu na organizmus.

Obsahuje veľké množstvo kremíka, ktorého máme často nedostatok. „Si“ sa nám stará o krásnu pleť, nechty a vlasy. Okrem toho blahodárne pôsobí na cievy, zabraňuje hromadeniu cholesterolu. Strava bohatá na kremík je prospešná aj pre kĺby a kosti, pretože zabraňuje osteoporóze.

Pšeno obsahuje dostatočné množstvo vitamínov skupiny B, ktoré podporujú imunitný systém, zlepšujú náladu a dobré fungovanie mozgu. Sú taktiež dôležité v metabolizme bielkovín.

Viac o liečebných účinkoch pšena nájdete aj tu

Recepty z pšena

Knihy v ktorých o úprave pšena nájdete viac

Pšeno a produkty z neho

8 085 pozretí

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na EZOpress@gmail.com Ďakujeme

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.