Pšeno v kokosovom kréme s jahodovým pyré

Zdroj obrázku: zdravienatanieri.sk

Zdroj obrázku: zdravienatanieri.sk

Pšeno je výbornou raňajkovou voľbou, vhodnou aj pre ľudí s bezlepkovou diétou. Kokosový krém v kombinácii so sladko-kyslými jahodami je osviežujúci a veľmi chutný raňajkový tip.
Na prípravu 2 porcií potrebujeme:

 

Postup prípravy

Pšeno si uvaríme v kokosovom mlieku a troške vody so soľou v pomere 1:2. Počas varenia pšeno premiešavame. Po uvarení pridáme 2PL javorového sirupu, 1ČL kokosového oleja, strúhaný kokos, šťavu z citróna a premiešame. Jahody rozmixujeme a polejeme ich zvyšným javorovým sirupom a vysypeme zmes na krémové pšeno. Dobrú chuť.

PŠENO – je prastará obilnina, ktorú vo svojom jedálničku využívali aj starí Slovania. Toto ľahko stráviteľné lúpané proso má vysoký obsah minerálnych látok, stopových prvkov (draslík, horčík, meď, železo), vitamínov skupiny B a vitamín E. Jeho konzumácia podporuje imunitný systém, zlepšuje náladu a podporuje správnu funkciu mozgu. Vďaka obsahu železa je nápomocné pri anémii – chudokrvnosti.

KOKOSOVÉ MLIEKO – vyrába sa z dužiny kokosu a vody. Je bohaté na vápnik, fosfor a fosfáty, čo priaznivo pôsobí na naše kosti. Obsahuje meď, ktorá udržiava kožu a cievy pružné. Jeho konzumácia zmierňuje bolesti svalov a svalové kŕče.

Zdroj receptu: zdravienatanieri.sk
Odporúčame:  BIO potraviny
Knihy o výžive.
Ďalšie zdravé recepty.

1 073 pozretí

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na EZOpress@gmail.com Ďakujeme

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.