Pri užívaní peľu väčšina ochorení slabne alebo úplne zanikne!

včela-včielka-peľ-kvet

Včelí peľ – pre viac info klik na obrázok
free photo www.pixabay.com

Peľ je najdokonalejšia potrava. Ide o peľ z kvetov, premenený včelami na potravu, ktorá má silne omladzujúce účinky. Odhaduje sa, že včelí peľ obsahuje cez päťtisíc enzýmov a koenzýmov. To je samozrejme mnohokrát viac, než akákoľvek iná potrava.

Včelí peľ radíme medzi včelie produkty, ale je to vlastne produkt kvitnúcich rastlín. Kvitnúce rastliny produkujú peľové zrnka, ktoré včely zbierajú a formujú ich spolu s výlučkami svojich žliaz a nektáru do hrudiek nazývaných peľové obnôžky. Tieto obnôžky včely prenášajú do úľa na zadnom páre nožičiek.

Pre včely peľ predstavuje základnú potravinu od ktorej závisí výchova nových generácií včiel, nakoľko je potravou lariev.

V prírodnej liečbe a prevencií má peľ mimoriadne dôležité miesto so širokým spektrom použitia. Pri užívaní peľu väčšina ochorení slabne alebo úplne zanikne.

Peľ obsahuje:

  • bielkoviny – významná je vysoká koncentrácia esenciálnych aminokyselín (leucín, izoleucín, valín, lyzín, metionín, fenylalanín, treonín a tryptofán. 30g peľu dokáže úplne pokryť dennú potrebu esenciálnych aminokyselín pre ľudský organizmus
  • sacharidy – glukóza, fruktóza, dextrín, škrob, celulóza, ribóza, pentóza, kyselina glukurónová, kyselina pyrohroznová, pollenín
  • tuky – najhodnotnejšie sú esenciálne masné kyseliny: linolová, linolénová, arachidonová
  • minerálne látky – draslík, horčík, vápnik, meď, železo, kremík, fosfor, síra, chlór, mangán
  • vitamíny – A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E, K
  • ostatné zložky – organické kyseliny, terpentíny, nukleové kyseliny, regulátory rastu a viac ako 100 enzýmov

Peľ chráni proti účinkom žiarenia vrátane röntgenového a rádioterapie užívanej pri liečbe rakoviny. Tiež dokáže spôsobiť viditeľné priaznivé zmeny v napätí a pigmentácii starnúcej pokožky

So všetkých testovaných potravín bola zistená najväčšia antioxidačná schopnosť v prípade peľu. Peľ je podľa výskumov omnoho cennejší bielkovinový produkt ako mäso, 20g peľu zodpovedá 1 kg mäsa. Napríklad 40 g peľu obsahuje toľko denných dávok vitamínu R (rutin), že môže ochrániť niekoľko ľudí pred krvácaním do mozgu, sietnice oka a srdca.

Liečebné využitie peľu:

vceli-pel-200g-spanielsky

Včelí peľ
pre viac info klik na obrázok

Užívanie peľu:

Peľ z kvetov môžu užívať všetci ľudia, nielen chorý. Tento produkt je značne koncentrovaný, a preto stačí užívať peľ niekoľko krát za rok, zvlášť na začiatku ročného obdobia. Užíva sa jedna čajová lyžička denne, najlepšie na lačno, zmiešať s medom a zapiť vodou. Nedoporučuje sa užívanie na noc alebo neskoro večer, užívaný peľ by mal byť čerstvý lebo po roku stráca svoje vlastnosti.

Dávkovanie: 1 krát denne, jednu polievkovú lyžicu (14,2g)

Odporúčaná denná dávka: 14,2g

Všetky informácie uvedené na tejto stránke sú len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú zákazníkov k tvrdeniam, že majú tieto produkty liečivé účinky.

2 476 pozretí

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na EZOpress@gmail.com Ďakujeme

Komentáre sú vypnuté.