Skvelá vegan náhrada za maslové sušienky k čaju

Musíte mi veriť, že sú skvelé! Ako klasické maslové sušienky k čaju, ale vegánske.

levandulove-susienky

Free photo www.pixabay.com

Na levanduľové sušienky potrebujete:

Práškový cukor si môžete vyrobiť z trstinového cukru, tým že ho rozmixujete na prášok. Mixér to skvelo zvláda. Levandulu sme použili našu so záhrady, jeden zväzok nasušených kvetov stačí. A citrónovú kôru si nastrúhajte z bio citróna ak chcete vlastnú. Potom si všetky ingrediencie na levanduľové sušienky dáte do nádoby a dobre ich premiešate a vypracujete hladké súdržné cesto. To necháte na chvíľu, tak 20 minút v chladničke odstáť. Potom si ho vyberiete a rozvaľkáte na doske tak na 3-4 milimetre. Vyberte si svoje obľúbené formičky a vytvorte si sušienky.

Nám vyšli asi 4 plechy sušienok v tomto tvare. Plech na pečenie si vysteľte papierom na pečenie a cesto pečte asi 10-15 minút na 170 stupňoch. kedže teraz čaj nepijeme, tak si k sušienkam dávame náš domáci jahodoví alebo egrešový džem a je to skvelé. Levanduľa robí tie najlepšie sušienky! určite to s nimi nepreháňajte, nech vám vydržia aspoň týždeň!

Autorka je vegánka a blogerka, venuje sa raw vegánskemu životnemu štýlu – recepty.rawforum.sk

1 223 pozretí

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na EZOpress@gmail.com Ďakujeme

Komentáre sú vypnuté.