Super recept na Amarantová kašu s mandľovým mliekom + výroba zmrzliny Nanacream

3Tri v jednom, aj taký je náš posledný recept na amarantovú kašu, ktorý vám ukáže naviac aj výrobu sladkého mandľového mlieka a raw banánovej zmrzliny. Ak nepoznáte amarant, po slovensky láskavec, obsahuje kvalitné bielkoviny, olej s vysokým podielom nenasýtených mastných kyselín, kvalitnú vlákninu aj sacharidy, a až 85 percent všetkých nutrične dôležitých minerálov. Ostatné obilniny prevyšuje vďaka obsahu vlákniny, železa, vápnika, medi, zinku, horčíka, draslíka, vitamínov ako A, B, C, E a kyseliny listovej. Neobsahuje ale lepok, takže ho budú poznať hlavne celiaci.

Amarantová kaša z mandľovým mliekom:

amarant

Amarant
pre viac info klik na obrázok

  • 130 g mandlí
  • 5 datlí
  • liter vody
  • 250 g amarantu
  • ovocie podľa našej chuti
  • agáve
  • nepražené kakao

Začneme prípravou mandľového mlieka. Mandle aj datle namočíme na pár hodín do vody aby boli mäkké. Čím chcete sladšie mlieko, tým viac datlí pridajte. Ak nechcete kašu už ničím osladzovať, tak si spravte veľmi sladké mlieko a môžete vynechať agáve.

Mandle scedíme z vody v ktorej boli namočené a spolu s datľami a vodou. Všetko mlieko, čo je cca 1 liter dáme spolu s amarantom variť do MioMatu asi na 20 minút. Kedže MioMat kašu trochu aj pomixuje, tak má nakoniec konzistenciu ako krupicová kaša. Amarantová kaša môže byť ľahko pripravená ako tá krupicová, stačí namiesto masla trochu agáve a nepražené kakao. Na ochutenie sa vždy hodí lesná zmes.u ich dáme do MioMatu a rozmixujeme. MioMat nám naviac spraví raw mlieko, takže bude jemne zohriate. Mlieko scedíme cez sitko alebo vrecko na cedenie. Zostane nám “odpad” z mandlí a datlí, ktorý si odložíme a využijeme neskôr.

A teraz využijeme náš mandľový a datľový odpad a pripravíme si mandľovú zmrzlinu. Zmrzlinu nemusíte pripravovať hneď. My sme mali drť z mandlí v chladničke dva dni a až potom sme ju použili. Okrem zvyšku mandlí budete potrebovať 4 zrelé banány, ktoré sme si zmrazili a kakao, ak chcete mať aj mandľovo-čokoládovú raw zmrzlinu.

Na výrobu zmrzliny používame veľmi starý kuchynský robot, zmrzlinu zvládne aj výkonný kuchynský mixér, ale robot má výhodu v tom, že má širšiu nádobu z ktorej ľahšie zmrzlinu vyberiete. Zmrznuté banány a mandľovú drť spolu rozmixujeme do hladka. Polovicu hmoty odoberieme, to je naša hotová mandľová zmrzlina, a do druhej polovice pridáme kakao a znova rozmixujeme. Zmrzlina je sladká nie len vďaka zrelým banánom ale aj vďaka datliam. A hlavne využijeme všetko, čo nám v kuchyni zostane 🙂

mixéry-perfect-smoothie

Pre viac info klik na obrázok

Autorka je vegánka a blogerka, venuje sa raw vegánskemu životnému štýlu- recepty.rawforum.sk

114 pozretí

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na EZOpress@gmail.com

Komentáre sú vypnuté.