Ambrósia (Perga – včelí chlieb) – pokrm Bohov

Ambrósia, inými názvami Perga či včelí chlieb – pokrm Bohov uchovávajúci im nesmrteľnosť, silu, večnú mladosť a zdravie.

Včelí chlieb bol známy vo všetkých starovekých kultúrach a vždy ho považovali za zázračný všeliek.

Včela po prílete na kvet striasa peľ z peľnice prudkými pohybmi. Z chĺpkov ho posúva do peľového košíčka na zadných nohách, pričom ho formuje výlučkami žliaz a nektárom do tzv. peľových obnôžok. Včely (lietavky) po prílete do úľa odovzdávajú obnôžky včelám (mladuškám). Vrstvia ich do buniek plástov v úli a po ich naplnení zalejú vrstvičkou medu.  Počas fermentácie a kyslomliečneho kvasenia (priamo v úli) za zložitých biochemických procesov, na ktorých sa zúčastňujú enzýmy včelích žliaz a viac ako sto druhov mikroorganizmov, sa syntetizujú vitamíny a biologicky aktívne látky.

Pre Ambrosiu (Pergu) je preto charakteristická vysoká koncentrácia karotenoidov a vitamínu E. Je taktiež veľmi bohatá na minerálne látky a stopové prvky (napríklad aj selénium, ktoré sa inak v prírodných produktoch takmer nevyskytuje), draslík, horčík, železo, meď, kobalt, zinok, dôležité bielkoviny (vrátane všetkých esenciálnych aminokyselín – 30g Ambrosie dokáže úplne pokryť dennú potrebu pre ľudský organizmus), fytohormóny a takmer kompletné spektrum vitamínu B. Obsahuje kyseliny nukleové, ktorých priaznivé účinky na spomaľovanie starnutia boli preukázané. Všetky tieto látky sú biologicky vyvážené a pôsobia synergicky.

Jedna z najcelistvejších potravín sveta – obsahuje všetky živiny, ktoré človek potrebuje k životu.

Ambrosia je známa aj pod názvom plástový peľ, úľový peľ, fermentovaný peľ, perga, alebo včelí chlieb. Má zmenené zloženie i vlastnosti oproti natívnemu peľu.

Ak je obnôžkový peľ zbieraný včelárom prostredníctvom tzv. peľochytov, ktoré umiestnil do letáča úľa a potom sušený a uskladnený, je to natívny peľ (nazývaný včelí peľ) a nie Ambrosia (Perga).

Už samotný peľ má neuveriteľný potenciál, ale surový je ťažko stráviteľný. Preto ho včely fermentujú, čím získava oveľa viac liečebných účinkov (o viac ako 50%) a je tu naozaj minimálna pravdepodobnosť, že vyvolá alergické reakcie.

Unikátny prírodný biologicky aktívny produkt s mimoriadnymi ozdravnými vlastnosťami  všetkých úrovní“ človeka.

Ambrosia je vhodná v čase zvýšenej psychickej alebo fyzickej záťaže, v obdobiach rekonvalescencie a pooperačných stavov, pri nechutenstve, strate hmotnosti, pri poruchách telesného a psychického vývoja. Pôsobí priaznivo na vývoj detského organizmu. Má blahodárne účinky na hormonálnu aktivitu, a preto sa využíva aj pri menopauze. Podporuje tvorbu sliznice maternice, ktorá je najmä v období pred prechodom náchylná na degeneratívne zmeny. Posilňuje životnú vitalitu a energiu. Dobré výsledky sa dosahujú pri pôsobení na zväčšenú prostatu, detoxikáciu pečene, pri syndróme únavy, neplodnosti, impotencii a zníženej sexuálnej aktivite.  Je mimoriadne vhodná pre športovcov, podporuje športovú vytrvalosť, psychickú výkonnosť a potenciu.

Jediná čajová lyžička Ambrosie denne (najlepšie ráno):

Ambrósia (Perga - včelí chlieb)

Obchod a viac info o Ambrósii
klik na obr.

– zlepšuje krvotvorbu, pomáha pri anémii – zvyšuje počet červených krviniek vo výške približne 800.000 v priebehu 1 mesiaca, vďaka rutínu posilňuje odolnosť kapilárnych stien, zlepšuje prekrvenie orgánov, znižuje kôrnatenie tepien

– znižuje vysoký krvný tlak

– regeneruje a obnovuje pečeňové bunky, čím zlepšuje aj jej detoxikačné vlastnosti, do určitej miery tiež chráni pred škodlivinami zo znečisteného prostredia, ako je olovo, ortuť, hliník a dusičnany, dokonca i pred DDT, ktoré je bohužiaľ v našom ekosystéme stále prítomné

– zmierňuje problémy so žlčníkom

– mení skladbu prieduškového hlienu, uvoľňuje hlieny, čistí dýchacie cesty

– zlepšuje rast svalov (hlavne pri záťaži), podporuje športovú vytrvalosť, psychickú výkonnosť a potenciu (používaná temer každým Olympijským atlétom)

– zlepšuje kvalitu pokožky (aj pri chronických ekzémoch a vyrážkach), vypína pleť a vyhladzuje vrásky, prispieva k zvýšeniu energie, životného elánu a vitality

– podporuje tvorbu sliznice maternice u žien, čím predchádza neplodnosti a vo vyššom veku ochoreniam vedúcim ku kyretáži a iným operáciám, potláča menštruačné bolesti

– zlepšuje imunitu (silný antivírusový efekt)

– znižuje nežiaduce účinky po ožarovaní a ožiarení, chráni pohlavné žľazy pred rádioaktívnym plutóniom a jódom.

– zlepšuje rast vlasov

– zlepšuje trávenie (látkovú výmenu), nakoľko podporuje tvorbu pankreatického sekrétu a ochranného črevného hlienu, čím predchádza mnohým ochoreniam tráviaceho traktu (až rakovine), obnovuje črevnú mikroflóru (hlavne po užívaní antibiotík)

– výraznou mierou sa podieľa na zlepšenie tvorby prostatického sekrétu, ktorý je hlavnou zložkou ejakulátu

– pomáha pri zápaloch močových ciest a prostaty

– zlepšuje chuť do jedla (ideálny pri podvýžive)

– ukľudňuje a zároveň tonizuje aktivitu nervového a hormonálneho systému

– prispieva k predĺženiu života

– posilňuje organizmus po operáciách a chorobách

– zlepšuje spánok

– slúži ako podpora pri infekčnej žltačke

– pomáha rozpúšťať obličkové kamene

– zmenšuje reumatické bolesti (hlavne nôh)

– pomáha pri zaceľovaní rán a popálenín

Aby sa účinky Ambrósie preukázali , odporúča sa užívať pravidelne aspoň tri mesiace.

Ambrósia obsahuje:

Bielkoviny – vysoká koncentrácia esenciálnych aminokyselín (leucín, izoleucín, valín, lyzín, metionín, fenylalanín, treonín a tryptofán.

Cukry – glukóza, fruktóza, dextrín, škrob, celulóza, ribóza, pentóza, kyselina glukurónová, kyselina pyrohroznová, pollenín.

Tuky – esenciálne mastné kyseliny: linolová, linolénová, arachidonová a iné mastné kyseliny.

Minerálne látky – NA, K, Ca, Mg, Fe, Co, S, Cu, P, Si, Se.

Enzýmy – pepsin, trypsin, amyláza, invertáza, fosfatáza, …viac ako 100.

Vitamíny – A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E, K.

Ostatné látky – organické kyseliny, terpentíny, nukleové kyseliny, regulátory rastu, …

Dávka pre dospelých:

Udržujúca: 10 g za deň (2 vrchovaté čajové lyžičky)

Liečebná: 20 g za deň

Maximálna odporúčaná denná dávka: 2 čajové lyžičky 3x denne

Najlepšie je užívať 15 min. pred jedlom ráno. Je možné aj viackrát denne. Neodporúča sa večer alebo na noc. Nepridávajte do pokrmov, ktoré majú viac ako 42 °C lebo zničíte enzýmy a termolabilné vitamíny.

1 711 pozretí

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na EZOpress@gmail.com Ďakujeme

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.