Prepustené maslo GHÍ – elixír života

Ak sa Vám nechce vyrábať si GHÍ, nič jednoduchšie – klik na obrázok

Tým, že klasické maslo tepelne zahrievame a zbierame penu (kým sa tvorí), odstraňujeme mliečnu bielkovinu (kazeín) a mliečny cukor (laktózu) – 2 ťažko stráviteľné zložky, čím sa maslo GHÍ stáva ideálnou potravinou – liekom pre každého.

Naši predkovia si takto dokázali uchovať maslo na suchom mieste aj bez chladničiek celé mesiace. Používali ho v studenej aj teplej kuchyni nakoľko bod prepálenia masla GHÍ je okolo 250 ° C.

 

Podľa Ájurvédy GHÍ vyrovnáva 3 Dóše v tele:

  • Vatu (ovplyvňuje pohyblivosť tela i mysle)
  • Pittu (kontroluje teplo a metabolizmus)
  • je prijateľné aj pre Kaphu
  • pomáha vyvažovať pH žalúdka a upravuje množstvo žalúdočných kyselín
  • pri popáleninách (ak včas aplikujeme na pokožku) môžeme predísť pľuzgierom
  • posilňuje mozgové bunky a zlepšuje pamäť
  • zvyšuje plodnosť (kvalitu spermií a vajíčok) a pravdepodobnosť zdravšieho potomka

Prečítajte si článok: Ako si pripraviť ajurvédske maslo Ghí: zázračný produkt nielen proti starnutiu. V článku sa dočítate o mnohých ďalších pozitívach GHÍ

Jednoduchý videorecept:

Ako vyrobiť maslo, na ktorom môžete i vyprážať a nezhorí vám. Recept bez nepotrebného cedenia a špinenia akýchkoľvek nádob, rýchlo a prakticky.

Autor videa – Patrick Linhart – aj na Zdravých vianočných trhoch

Regenračné centrum

705 pozretí

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na EZOpress@gmail.com Ďakujeme

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.