RAW kečup a iné dipy

Je sezóna paradajok a mnohí máte otázky, že čo s tým, keďže už sa stravujete zdravo a nechcete sterilizáciou ničiť enzýmy či termolabilné vitamíny a tak vyrábať pretlak, kečup, lečo, či iné dobroty, na ktoré ste boli roky zvyknutí, ale radi by ste si uchovali nejaké tie zásoby aj na „horšie časy“.

kečup paradajka

Najjednoduchšie si bude vyrobiť základ, ktorý budeme môcť hocikedy dochutiť a tak mať aj v zime k dispozícii RAW paradajkový pretlak.

Jediné, čo bude treba vysterilizovať, sú fľaše a viečka v ktorých to budeme uchovávať.

Ingrediencie potrebné na 1 kg čerstvých paradajok (môžu sa ošúpať) je zopár strúčikov cesnaku (asi tak 150g) a 25g najlepšie himalájskej soli. Toto všetko pomixujeme, nalejeme do vysterilizovaných fliaš, uzavrieme a odložíme do chladnejšej komôrky.

Hotovo.

Po otvorení z toho môžeme vyrobiť kečup s tým, že 1 dcl hore vyrobeného základu pomixujete spolu s 1 menšou cibuľou, sušenými (vopred namočenými) paradajkami – cca 100g, môžeme pridať 1 lyžicu medu, či agávového, alebo datľového sirupu, 1 lyžicu olivového oleja, štipku kmínu, čili, alebo kajanského korenia, poprípade iných dochucovadiel a opäť pomixujeme.

Dobrú chuť

Máte aj vy zaujímavý jednoduchý a zdravý recept? Pošlite nám ho.

401 pozretí

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na EZOpress@gmail.com Ďakujeme

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.