Cuketové rolky s kelpom

Cuketové rolky s riasou kelp

Cuketové rolky s riasou kelp

Na prípravu tejto lahôdky potrebujeme:

50 g mrkvy
20 g stopkového zeleru
1 kus cukety
15 g vločiek Kelp
30 g tekvicových semienok
2 štipky bylinkovej soli
1 lyžička indického karí
1 vrchovatá lyžička orientálneho korenia
55 ml vody

Príprava:

Namočte vločky kelp na 10-30 min. do vody.  Nakrájajte mrkvu a cuketu na jemné plátky (škrabkou na zemiaky, pokiaľ na to nemáte špeciálny nástroj). Jemne ich nasoľte aby sa lepšie rolovali. Plátky dajte jeden cez druhý, aby sa pozdĺžnej strane prekrývali – vytvorí sa tým dostatočne veľká rolka.  Naskladajte na ňu zeleninu, kelp vločky a zrolujte. Ak rolky nedržia tvar, stačí ich prepichnúť špáradlom.

Dresing:

Tekvicové semienka rozmixujte s vodou, soľou a korením. Dresingom môžete potrieť rolky zvnútra, alebo ich ním poliať.

Mixéry

Mixéry

Dobrú chuť

 

 

 

Špiralizér - krájač na zeleninu a ovocie Spiromat - klik na obrázok - viac info

Špiralizér – krájač na zeleninu a ovocie Spiromat – klik na obrázok – viac info

1 506 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach EZOpress sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie.
EZOpress dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR...
Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na EZOpress@gmail.com Ďakujeme

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.