Pri užívaní peľu väčšina ochorení slabne alebo úplne zanikne!

včela-včielka-peľ-kvet

Včelí peľ – pre viac info klik na obrázok
free photo www.pixabay.com

Peľ je najdokonalejšia potrava. Ide o peľ z kvetov, premenený včelami na potravu, ktorá má silne omladzujúce účinky. Odhaduje sa, že včelí peľ obsahuje cez päťtisíc enzýmov a koenzýmov. To je samozrejme mnohokrát viac, než akákoľvek iná potrava.

Včelí peľ radíme medzi včelie produkty, ale je to vlastne produkt kvitnúcich rastlín. Kvitnúce rastliny produkujú peľové zrnka, ktoré včely zbierajú a formujú ich spolu s výlučkami svojich žliaz a nektáru do hrudiek nazývaných peľové obnôžky. Tieto obnôžky včely prenášajú do úľa na zadnom páre nožičiek.

Ak im obnôžkový peľ včelár nezoberie, včely si ho uložia a za pomoci ich enzýmov dochádza k fermentácii peľu, čím získavame ešte cennejšiu potravinu, ktorá sa volá perga – ambrósia.

Pre včely peľ predstavuje základnú potravinu od ktorej závisí výchova nových generácií včiel, nakoľko je potravou lariev.

V prírodnej liečbe a prevencií má peľ mimoriadne dôležité miesto so širokým spektrom použitia. Pri užívaní peľu väčšina ochorení slabne alebo úplne zanikne.

Peľ obsahuje:

  • bielkoviny – významná je vysoká koncentrácia esenciálnych aminokyselín (leucín, izoleucín, valín, lyzín, metionín, fenylalanín, treonín a tryptofán. 30g peľu dokáže úplne pokryť dennú potrebu esenciálnych aminokyselín pre ľudský organizmus
  • sacharidy – glukóza, fruktóza, dextrín, škrob, celulóza, ribóza, pentóza, kyselina glukurónová, kyselina pyrohroznová, pollenín
  • tuky – najhodnotnejšie sú esenciálne masné kyseliny: linolová, linolénová, arachidonová
  • minerálne látky – draslík, horčík, vápnik, meď, železo, kremík, fosfor, síra, chlór, mangán
  • vitamíny – A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E, K
  • ostatné zložky – organické kyseliny, terpentíny, nukleové kyseliny, regulátory rastu a viac ako 100 enzýmov

Peľ chráni proti účinkom žiarenia vrátane röntgenového a rádioterapie užívanej pri liečbe rakoviny. Tiež dokáže spôsobiť viditeľné priaznivé zmeny v napätí a pigmentácii starnúcej pokožky

So všetkých testovaných potravín bola zistená najväčšia antioxidačná schopnosť v prípade peľu. Peľ je podľa výskumov omnoho cennejší bielkovinový produkt ako mäso, 20g peľu zodpovedá 1 kg mäsa. Napríklad 40 g peľu obsahuje toľko denných dávok vitamínu R (rutin), že môže ochrániť niekoľko ľudí pred krvácaním do mozgu, sietnice oka a srdca.

Liečebné využitie peľu:

vceli-pel-200g-spanielsky

Včelí peľ
pre viac info klik na obrázok

Užívanie peľu:

Peľ z kvetov môžu užívať všetci ľudia, nielen chorý. Tento produkt je značne koncentrovaný, a preto stačí užívať peľ niekoľko krát za rok, zvlášť na začiatku ročného obdobia. Užíva sa jedna čajová lyžička denne, najlepšie na lačno, zmiešať s medom a zapiť vodou. Nedoporučuje sa užívanie na noc alebo neskoro večer, užívaný peľ by mal byť čerstvý lebo po roku stráca svoje vlastnosti.

Dávkovanie: 1 krát denne, jednu polievkovú lyžicu (14,2g)

Odporúčaná denná dávka: 14,2g

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 234 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach EZOpress sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie.
EZOpress dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na EZOpress@gmail.com Ďakujeme