RAW kečup a iné dipy

Je sezóna paradajok a mnohí máte otázky, že čo s tým, keďže už sa stravujete zdravo a nechcete sterilizáciou ničiť enzýmy či termolabilné vitamíny a tak vyrábať pretlak, kečup, lečo, či iné dobroty, na ktoré ste boli roky zvyknutí, ale radi by ste si uchovali nejaké tie zásoby aj na „horšie časy“.

kečup paradajka

Najjednoduchšie si bude vyrobiť základ, ktorý budeme môcť hocikedy dochutiť a tak mať aj v zime k dispozícii RAW paradajkový pretlak.

Jediné, čo bude treba vysterilizovať, sú fľaše a viečka v ktorých to budeme uchovávať.

Ingrediencie potrebné na 1 kg čerstvých paradajok (môžu sa ošúpať) je zopár strúčikov cesnaku (asi tak 150g) a 25g najlepšie himalájskej soli. Toto všetko pomixujeme, nalejeme do vysterilizovaných fliaš, uzavrieme a odložíme do chladnejšej komôrky.

Hotovo.

Po otvorení z toho môžeme vyrobiť kečup s tým, že 1 dcl hore vyrobeného základu pomixujete spolu s 1 menšou cibuľou, sušenými (vopred namočenými) paradajkami – cca 100g, môžeme pridať 1 lyžicu medu, či agávového, alebo datľového sirupu, 1 lyžicu olivového oleja, štipku kmínu, čili, alebo kajanského korenia, poprípade iných dochucovadiel a opäť pomixujeme.

Dobrú chuť

Máte aj vy zaujímavý jednoduchý a zdravý recept? Pošlite nám ho.

1 529 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach EZOpress sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie.
EZOpress dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR...
Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na EZOpress@gmail.com Ďakujeme

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.