Herbafulvo essencia – riešenie moderných chorôb

Herbafulvo essencia svojím komplexným a starostlivo zostaveným zložením poskytuje riešenie ako predchádzať, dnes najrozšírenejším, zdravotným problémom – gastrointestinálnym problémom. Medzi tie najrozšírenejšie patria najmä bolesti brucha, nadúvanie, plynatosť, nevoľnosť, reflux, ale aj ďalšie, spolu súvisiace a rovnako rozšírené choroby ako – inzulínová rezistencia, únava, bolesti hlavy, vysoká hladina krvného cukru, vysoký krvný tlak aj celkovo oslabená imunita

Odklik na obrázok

K odpovedi na otázku, čo viedlo ku takému prudkému rozšíreniu týchto moderných problémov, prispeli desiatky rokov skúsenosti a pozorovaní poľnohospodárskeho inžiniera a šľachtiteľa zoologických zvierat v oblasti výživy Mestera Károlyho. Analýzou výsledkov jeho skúmania sa mu potvrdili jeho predpoklady, že všetky tie “moderné choroby” sú v dôsledku  moderného životného štýlu, nedostatku pohybu, nevhodných stravovacích návykov a problémov s kvalitou potravín. Nežiaduce zaťaženie spôsobené dnešnou stravou – GMO sója, fytoestrogény, fruktóza, rôzne glyfosáty prítomné v priemyselnom krmive zvierat,… – majú rovnaké a aj preukázané patofyziologické následky, ako pre hospodárske zvieratá, tak aj pre človeka.

Dnešné stravovacie návyky ako jedna z príčin moderných chorôb

Vedecké publikácie poukazujú na množstvo rôznych potravinových prísad a zložiek, ako na jednu z možných príčin moderných chorôb. Prítomnosť týchto prísad v potravinách je jednoducho pre telo nepriaznivá alebo nepriaznivosť je spôsobená jej nadmerným množstvom v potravine. 

  • Lepok, proteín WGA (aglutinín z pšeničných klíčkov) a FODMAP dokážu prispieť pri vývoji syndrómu presakujúceho čreva
  • Protein WGA pôsobí ako lektín pri vzniku autoimunitných chorôb.
  • Konzumácia mäsa ošípaných a hydiny chovaných na priemyselnom krmive bohatom na množstvo glyfosátov a GMO sóje spôsobuje podobné problémy ako priama konzumácia GMO sóje – črevná dysbióza, poškodenie obličiek a pečene
  • Palmový olej či tuk, rôzne margaríny, celkovo vysoký príjem transmastných kyselín a nekvalitných tukov prispievajú k zhoršenému stavu kardiovaskulárneho systému – napríklad k vysokému krvnému tlaku
  • Použitie aminokyselín ako zvýrazňovačov chuti má negatívny dopad na funkciu hladkého svalstva, krvný obeh, funkciu obličiek, inzulínovú rezistenciu, hojenie rán a normálne fungovanie imunitného systému.
  • Proteín zo srvátky z kravského mlieka je antigén, ktorý môže spúšťať zápalový proces.
  • Monosacharidy fruktózy a glukózy, hoci mnohí ich považujú za „ľahko absorbovateľné uhľohydráty“, ostávajú v čreve kvôli ich obmedzenej absorpcii a neabsorbovaný monosacharid vie byť tiež príčinou narušenia čreva.

Herbafulvo Essencia ako komplexné riešenie z prírody

Presvedčenie Mestera Károlyho, že všetky účinné ingrediencie sú k dispozícii v prírode a v správnej kombinácii dokážu poskytnúť účinné riešenie na prevenciu moderných chorôb, poskytlo príležitosť vzniknúť tomuto komplexnému doplnku akým je Herbafulvo essencia. Tento doplnok je kombináciou starostlivo vybraných liečivých bylín s lecitínom, kyselinou fulvovou, arginínom, praidskou soľou a jablčným pektínom

Účinok liečivých bylín

Bylinná časť zloženia prispieva najmä ku celkovému posilneniu čriev. 

Plody štiavu kyslého sa v ľudovom liečiteľstve používajú už stovky rokov na odstránenie hnačky a napríklad pri Crohnovej chorobe je veľmi dôležitou bylinkou na doplnkovú liečbu. 

List pŕhľavy dvojdomej obsahuje množstvo účinných látok, medzi nimi aj flavonoidy, ktoré eliminujú výskyt neinfekčnej hnačky, pretože sú schopné inhibovať sekréciu črevnej steny a produkciu látok, ktoré spôsobujú zápal. 

Rumanček kamilkový má priaznivé účinky na zápal žalúdočnej sliznice (gastritída), zápal tenkého čreva (enterokolitída) a zápal hrubého čreva (kolitída). Výluh z harmančekových kvetov má protizápalové vlastnosti a znižuje citlivosť tela na histamín. 

Sušený list šalvie lekárskej obsahuje účinné látky a éterické oleje, ktoré znižujú zápal slizníc, majú sťahujúce vlastnosti a obsahuje látky proti hnačke (karnosol, picrosalvin).

List brusnice čučoriedkovej je astringentný a antiseptický vďaka čomu je účinným liekom na zažívacie ťažkosti a hnačky.  Ukázalo sa, že brusnica má antibakteriálnu aktivitu proti E. coli, Salmonella sp., Clostridium sp., Streptococcus sp., Staphylococcus aureus (Iris F. F. Benzie 2011 – Bylinná medicína)

Plod feniklu obyčajného obsahom svojich účinných látok majú mierne antispazmodické a antibakteriálne účinky na močový trakt, čím zvyšujú tvorbu ochranných koloidov v moči. (Rácz, Rácz-Kotilla, Szabó, 2012).

Účinné látky plodu bedrovníka anizového sú podobné feniklu a sú s ním synergické. Jeho aktívne látky sú anetol a estrol, tie sa vylučuje do dýchacieho, vylučovacieho aj tráviaceho systému, kde inhibujú rast škodlivých baktérií a pomáhajú zvýšiť chuť do jedla. (Rácz, Rácz-Kotilla, Szabó, 2012).

Benefity pestreca mariánskeho, lecitínu a ruže šípovej

Pestrec mariánsky zlepšuje funkciu pečene tým, že bráni eliminácii glutatiónu, aminokyseliny, ktorá sa tvorí v pečeni a ktorá je nevyhnutná pre detoxikačný proces. Silymarín a silibinín sú najsilnejšou a najaktívnejšou zložkou pestreca mariánskeho, majú protizápalové a antioxidačné vlastnosti. Komplexné látky silymarínu sa úspešne viažu na pečeňové bunky, čím účinne bránia vstupu toxínov do pečene. Silymarín sa koncentruje v obličkových bunkách a podporuje regeneráciu v renálnych tubulárnych epitelových bunkách. Je dokázané, že účinná látka silymarín je schopná chrániť obličky pred poškodením sposobeným jedmi.
Ostropestrec okrem toho, že celkovo zlepšuje funkcie pečene, podporuje metabolizmu uhľohydrátov aj využitie inzulínu a podporuje aj hormonálnu funkciu a to tým, že pomáha enzýmu (cytochróm P450), ktorý obnovuje hormonálnu rovnováhu tela v endometrióze a endoteliálnej hyperplázii, vďaka svojej regulačnej úlohe estrogénu.

Lecitín je prírodná látka, ktorá pomáha pri absorpcii silymarínového komplexu – podľa rôznych zdrojov prispieva k absorpcii 4,6 až 10-násobku účinnej látky.
Okrem lecitínu, synergicky pôsobí s účinkami pestreca mariánskeho aj prírodná forma vitamínu C získaného zo semien ruže šípovej. Jej najprospešnejšie účinky pre telo sú regulácia priepustnosti ciev aj posilnenie stien ciev, čím prispieva ku zrýchleniu prietoku krvi. Preto sa môže použiť na prevenciu a liečbu arteriosklerózy. Okrem toho má aj účinok na reguláciu hladiny cukru v krvi, čo je v konečnom dôsledku prínosné aj pre diabetikov. Navyše vďaka tomu, že pôsobí aj ako mierne diuretikum je účinný pri ochoreniach močového mechúra.

Kyselina fulvová a jej úloha 

Kyselina fulvová je zlomok humínových kyselín s najnižšou molekulovou hmotnosťou, vďaka čomu sa ľahko absorbuje v tenkom čreve a pôsobí ako chelátový komplex pre organické aj neorganické živiny. Kyselina fulvová je taká silná, že jedna molekula kyseliny fulvovej môže do tela vniesť viac ako 60 prvkov alebo aminokyselín. Práve v tomto výrobku kyselina fulvová pôsobí ako nosič dôležitej aminokyseliny – arginínu, aj ako nosič minerálov z Praidskej soli.

Komplex kyselina fulvová + arginín je prínosná práve tým, že poskytuje prítomnosť arginínu v tele. To umožňuje tvorbu oxidu dusnatého a funkciu vazodilatácie. Tento fyziologický účinok napomáha cirkulácii kyslíka a iných esenciálnych živín, čo logicky zodpovedá zlepšeniu funkcie takmer každého orgánu. Zároveň svojim vazodialatačným účinkom pôsobí aj na elimináciu vysokého krvného tlaku. Okrem toho prítomnosť dostatočného množstva oxidu dusnatého v tele má vplyv aj na správne fungovanie bunkovej imunity, stavbu nových krvných ciev, rýchlosť hojenia rán v dôsledku tvorby kolagénu, znižovanie priľnavosti jednotlivých zložiek krvi a zvýšenie produkcie hlienu črevnej sliznice. 

Praidská soľ naviazaná na kyselinu fulvovú v tomto produkte pôsobí ako prírodný elektrolyt a najúčinnejší, telu najprirodzenejší Ringerov roztok. Zloženie a pomer jednotlivých prvkov Praidskej soli je úplne rovnaké ako v mimobunkovej tekutine zdravého človeka, teda obsahuje 84 druhov mikroživín podľa prirodzeného stavu soli odparenej pred miliónmi rokov. Tým, že je aj praidská soľ, tak ako arginín, naviazaná na kyselinu fulvovú je ľahko absorbovaná na začiatku tenkého čreva a to pomáha telu optimalizovať osmotický tlak v mimobunkových aj vnútrobunkových tekutinách.

Jablčný pektín a jeho prínos

Jablčný pektín je vláknina, v podobe komplexného polysacharidu, ktorá je vo vode rozpustná. Odolná voči tráveniu a absorpcii v tenkom čreve vďaka čomu je fermentovaná až v hrubom čreve. Kde je užitočným zdrojom potravy pre grampozitívne baktérie produkujúce kyselinu mliečnu, laktobacily, bifidobaktérie, fusobaktérie a členov rodu Bacteriodes, ktoré produkujú gramnegatívny butyrát a ďalšie esenciálne mastné kyseliny. Z tohto dôvodu sa používa na liečbu hnačky aj na liečenie chorôb gastrointestinálneho traktu. Pretože pektíny sú polysacharidy s veľkou molekulou, sú schopné tvoriť gél na povrchu žalúdka a slizníc, čím chránia sliznicu pred dráždivými účinkami agresívnych faktorov.

Dôvody a príčiny, ktoré stáli za vznikom tohto komplexného doplnku na nás pôsobia prakticky neustále a preto je pre naše zdravie najvhodnejšia neustála obrana voči týmto vplyvom, napríklad aj nepretržitou konzumáciou Herbafulvo essencie. 

Zdroje: 

Autor: Mester Károly

Videorozhovor a prednášky s autorom v Maďarskom jazyku:

257 pozretí

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na EZOpress@gmail.com Ďakujeme

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.